A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így ne fizess Te se dupla tranzakciós díjat. - T-home számlafizetés kártyával +leírás fotókkal

2013. június 29.

Napokban olvastam az MNB egyik publikációját, melyben a magyar háztartások kártyahasználatát is kutatták. Megdöbbentő, de a lakosok körülbelül 80%-a 1x használja a kártyáját. Hónap elején, amikor a teljes fizetését egy összegben felveszi.

t_home_szamlafizetes_kartyaval.jpg

Pedig készpénzezni egyáltalán nem spórolós. Ha például ki akarod fizetni egy számládat, akkor duplán fizetsz így tranzakciós adót is, amit egyébként Varga most emelt a duplájára. Egyszer kifizeted, amikor a készpénzt felveszed és még egyszer a postán, amikor a csekket feladod. Közben sorban is álltál, és még automatázni is kellett, ráadásul minimum egy órád el is ment vele. Ezt 1 perc alatt is letudhatnád. Ráadásul időben és kényelmesen.

Megmutatom, hogyan spórolhatsz időt és pénzt a számlák kifizetésével. Kezdjük T-home-mal, lépésről lépésre.

Előtte még nyomj gyorsan egy lájkot - ha már megvan, akkor mókuskösz ;) -, hogy ne maradj le a következő hasonló cikkünkről se.  

Az egyik tranzakciós díjat (ami a csekken szereplő összegbe van beépítve) mindenképp kifizeted (akkor is, ha neten fizetsz), azonban a készpénzfelvételkor fizetendő tranzakciós adót megspórolhatod. És már az is valami. :)

1. lépjünk be

Látogassunk el a honlapjukon az ügyintézés oldalra. Nincs szükség regisztrációra, csak az ügyfél-azonosítónkra (MT azonosítóként megtalálod bármelyik számládon, 9 számjegyből áll) és a jelszavadra.

thom-ugyfelazonosito.jpg
MT azonosító

A jelszavad ugyanaz, amit telefonos ügyintézéskor is kérnek tőled. Alapesetben az MT azonosítód utolsó 5 számjegye. Amennyiben megváltoztattad és nem tudod, akkor kattints a "nem tudom a jelszavam"-ra és kérj egy újat.

2. válasszuk ki a számlákat

Belépve, a T-home rendszere azonnal tudtunkra adja, hogy mely számláink várnak még kiegyenlítésre. Szeretem, mert visszamenőleg is látom valamennyi számlámat és mivel itt a T-home rendszerébe látok bele, így ők is ugyanezt látják. Le tudok kérni másolatot is. Szóval rengeteg mindent intézhetek itt.

Elkalandoztam, visszatérve: pipáljuk ki a befizetni kívánt számlát. (Én kettőt kapok, mert fut egy tabletes részletfizetésem, normál esetben csak egy számlát látsz itt.)

thom-befizetesre-varo-szamlak.jpg

Majd kattintsunk a "Befizetem a kiválasztott számlákat" sexy-pink gombra. :)

3. válasszuk ki a bankkártyás fizetést

A következő oldalon több lehetőséget is felkínál nekünk. Itt tudjuk felhasználni az internetes utalványunkat is.

thom-bankkartyaval-fizetek.jpg

Válasszuk ki a "Bankkártyával fizetek" sort. Ekkor ez le fog lenyílni.

thom-bankkartyaval-fizetek-lenyilva.jpgItt megtudjuk, hogy az OTP bankkártyás felületén fogunk tudni fizetni (nem kell hozzá OTP-s bankkártya, bármelyik bankéval tudsz ott fizetni). Kattintsunk a "Bankkártyával fizetek" gombra.

4. adjuk meg a számokat

Ezután át leszünk irányítva az OTP felületére. Ne ijedjünk meg, ez jó, hiszen a bank oldala jobban van védve. Ez a mi érdekünket szolgálja.

thom-otp.jpgátirányítanak az OTP oldalára

Türelmesen kivárjuk azt a pár másodperc homokórázást. Addig készítsük elő a kártyánkat. Mire visszaérünk a kártyával, már ez az oldal fog várni minket.

thom-otp-kartyaadatok.jpg
OTP bankkártyás fizetési felülete

Tudjuk, hogy biztonságos helyen vagyunk, minden rendben, nyugodt szívvel adhatom meg az adatokat.

  • Kártya típusa: a legördülő menüből keresd ki azt, ami a bankkártyádon szerepel. Nekem MasterCard-om van
  • Kártyát kibocsátó bank neve: melyik bank bocsátotta ki a kártyád? Nekem "OTP Bank".
  • Terhelendő bankkártyaszám: a kártyád elülső oldalán szereplő számok négyes csoportokra bontva (maximum 5x4 szám, nekem csak 4x4 van). Gépeld be.
  • Lejárati dátum: Szintén a kártyád első oldalán van, angolul valid thru. 2 szám, egy per jel és még 2 szám (pl.: 08/15). Olyan sorrendben írd az űrlapba, ahogyan a kártyádon is olvasod.
  • Érvényesítési kód: fordítsd meg a kártyád és az aláírásod után jobbra találsz önállóan 3 számot. Ez a CVC2/CVV2 számod, írd be.

Kattintsunk az "Elküld" gombra.

5. jóváhagyás

A következő oldalon viszont látjuk az összeget, illetve a begépelt adatokat. Fussuk át.

thom-otp-elkuld.jpg

A képen kicseréltem pár adatot, elég dühös lennék ha holnaptól mindenki az én kártyámmal fizetné a T-home-os számláját. :) -Te viszont a saját adataidat fogod itt látni.

Ha minden oké, akkor kattintsunk az "Elküld" gombra!

6. várunk-várunk-várunk

A gombra kattintva nekiáll homokórázni. Semmi dolgunk sincs vele. Majd kiírja, hogy visszairányít a webáruház (T-home) felületére.

thom-sikeres.jpgEkkor már a T-home webcímén ezt a képet kapjuk. Minden rendben, az oldal alján jobbra rá is kattintok a "vissza" gombra. Utána már ez néz minket:

thom-kesz.jpg
Nincs befizetésre váró számlám, juhú! Alatta pedig látom a számlám már befizetettként.

Miért éri meg kártyával fizetnünk?

  • jelentősen csökkentjük a tranzakciós adót (kinek van pénze adókra?!)
  • nem kell postán sorban állni
  • azonnal jóváíródik. Nincs 2 hetes átfutási idő, mint a csekkeknél. Azonnal átkerül befizetettbe és a fő, hogy a szolgáltató is befizetettként látja azonnal.
  • bármikor kifizethetem, nincs nyitvatartási idő, mint a postán.
  • nem kell nyilvántartást vezetnem. Utáltam gyűjtögetni és őrizgetni 5 éven keresztül a hülye feladószelvényeket. Soha többet. Egy egész fiókom szabadult így fel, hiszen a banki adatok nem törlődnek. Megegyeztem hát a bankommal, ő a tranzakciókat tárolja, én meg a zoknijaimat.

Tehát: spóroljuk meg a felesleges adókat és használjuk a kártyánkat. Elsőre ijesztőnek tűnik, de tényleg nem több 1 percnél sem. Hamarosan a többi szolgáltatót is bemutatjuk, kattints itt a "Tetszik"-re és akkor biztosan nem fogsz lemaradni róla. Oks?

bankkártya hogyan lépésről lépésre közüzemi számla T-home webes fizetés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr725379731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vesztergombi Éva 2016.11.24. 23:35:32

Hitelkártyás fizetés szállodában
süti beállítások módosítása