A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

5 dolog, amit a nagy Gatsby-től tanulhatunk +zene

2013. június 07.

Konklúziót nehéz spoiler nélkül írni, így ha nem láttad még a filmet, akkor ne olvass tovább! Ha pedig láttad, akkor nosza, remélem inspirálni fog téged is!

gatsby.jpgThe Great Gatsby

1. ne várj a lottóra.

James Gatz egy nagyon szegény családba született a semmi közepének közepén. Tizenévesen el is megy otthonról és kalandosan egy milliomos mellé szegődik.

Aki beveszi a végrendeletébe.

Mindenki erre vár, hogy egyszer csak megfogja az isten lábát és onnantól nem lesz gondja. James is megfogta, de az újdonsült támogatója halála után az eredeti örökösök sikerrel elperlik a gyorsan jött vagyont.

Ne várj más bizonytalanjára, támaszkodj a magad biztosára.

2. állj fel és mindig tanulj

James-nek évek mentek el az életéből "feleslegesen", mert ugyanott találta magát, ahol kezdte. Nincstelenként, ismét.

Ne félj a bukástól, mert lesz még az életedben bőven. Mivel elkerülni nem tudod, legalább hozd ki belőle a legjobbat.

James ebből a pár évből azt hozta ki, hogy kitanulta a gazdagok modorát, viselkedését, higgadtságát és beszédstílusát. Így ezt tudta a továbbiakban is hasznosítani.

Mindenedet, a pénzedet, házadat, gatyádat elvehetik.
1 dolgot soha: a tudásodat.

3. keress motivációt

James tragédiája, hogy fülig szerelmes egy nagyon gazdag család lányába. Úgy gondolja, hogy csak úgy lehet együtt a szerelmével, ha meggazdagszik.

A meggazdagodáshoz is társít motivációt.

Nevet vált, hasznosítja tudását, hogy remekül vegyül a gazdagok között és elkezd meggazdagodni. De mindezt egyetlen célért teszi, Daisy-ért.

4. áldozz

Immár Jay Gatsby mindent feláldoz a célja elérésének érdekében (most lényegtelen, hogy még törvénytelen üzletekbe is belemegy :D).

Minden cselekedete és napja egyetlen célja érdekét szolgálja.

Ha megtaláltad a motivációt és látod már az odavezető utat is, akkor ne félj áldozni érte. Ha angolul akarsz megtanulni, akkor áldozd fel a hétvégéid. Ha jobb munkát szeretnél, akkor áldozz rá időt és tanulj, fejleszd magad.

5. a cél legyen a szemed előtt

Gatsby konkrétan Daisy-vel szembe, az öböl túloldalára költözött, hogy minden nap lássa a célját.

Célunkat vizuálisan tegyük szem elé.

Ragasszuk ki a tükörre, hogy minden fogmosáskor lássuk. Ha már megnyitottuk a megtakarítási számlánkat, akkor az ilyen vizuális hatások erősítenek meg minket, hogy jól cselekszünk, kitartás!

Régóta vágysz egy autóra? Ragaszd ki a tükörre. Tudasd magaddal minden nap, amikor rápillantasz, hogy azért utalsz minden hónapban 30 ezret a fizetésedből a megtakarítási számládra, hogy az autóprojekted minél hamarabb teljesüljön. Gatsby is ezt tette.

Egyetértesz?

A film zenéje nekem nagyon belemászott a fejembe. :)

zene mozi motiváció érdekesség gondolatébresztő The Great Gatsby

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr685349436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása