A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Mit főzzek a hétvégén? [RECEPénTek, avagy pénteki recept inspirációk a hétvégi menühöz]

2013. április 19.

Ha április, akkor spenót! Gyönyörű, egészséges, finom (oké, elismerem, ez ízlés dolga :)) és megfizethető. Amihez mindig van otthon hozzávaló: palacsintatészta. Tegyük össze a kettőt, abból baj nem lehet, sőt! 

zöld palacs_cover.jpg

Végeláthatatlan mennyiségű ételt lehet spenótból, spenóttal készíteni, de amihez biztos mindig minden van otthon (a spenóton kívül), az a palacsinta. Iktasd be a hétvégi menübe, egy leves mellé tökéletes választás!

spenot_kicsi.jpg


A csarnokban hegyekben állt a friss, üde, ropogós, guszta spenót, így hát muszáj volt vennem. Az egyik felét lefagyasztottam, hisz tökéletesen jól jön bármikor, de ha Neked nincs otthon, most biztos kapsz a piacon. 


No lássuk, miféle palacsintákat is lehet spenóttal készíteni! 

Készíthetsz csak simán tölteléket belőle a palacsintába, akár csak egy kis tejföllel és sóval összekeverve is nagyon finom. Ha keversz hozzá egy kis feta sajtot (oké, ez kevésbé spórolós, bocs - csak eszembe jutott :D), vagy fűszereket, esetleg egy kis maradék leveshusit összedarálva, vagy bármilyen sajtot reszelve - máris isteni sós palacsintád született a legfrissebb idényzöldség segítségével. 

toltelek.jpg

Közben beugrott, hogy ha nem palacsinta, de hasonlóan szenzációs kaja és spenótosan igazán különleges: lapcsánka, avagy tócsni (és még ezer néven ismert :)). Ennél a finomságnál is megtehetjük, hogy csak a tetejére kanalazunk egy kis párolt spenótot (vannak, akik erre még egy tükör tojást is dobnak - +35 Ft), vagy akár a reszelt krumplihoz, tojáshoz és fűszerekhez hozzákeverjük a spenótleveleket is. 

sötét.jpg

No és ugyanezt megcsinálhatjuk a palacsintánál is, amikor nemcsak tölteléknek használjuk, hanem a palacsintatésztába keverjük és úgy sütjük ki. Ezt a palacsintát inkább sós dolgokkal töltsd meg - ajánlom pl. a fokhagymás tejfölt, túrót vagy sajtot, mert ezek illeszkednek igazán. Persze, töltheted lazaccal is és isteni finom lesz, de azt hogy merné egy takarékos mókus ajánlani?! :D

tesztajaban.jpg

Remélem, kedvet kaptál és betervezed a közeljövőben. :) Ha bármilyen spenótos, nem túl drága recepted van, írd meg, mert a fagyasztómban ott várja a fél kiló spenót, hogy kezdjek vele valamit! Köszi!

fotók: keeplearningkeepsmiling, opensourcefood, cook2jhoom, bakingmad, theunicookbook, inerikaskitchen és Mó

vásárlás spenót spórolás recept palacsinta otthon étkezés egészséges maradék könnyen megvalósítható hétvégi menü

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr935203040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása