A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Mi fán terem a Sakura? Nézd meg Te is a japán cseresznyevirágzást! [élménybeszámoló és programajánló]

2013. április 18.

Ha nemcsak az újságban akarod olvasni, hogy itt a tavasz, hanem meg is akarod élni, irány a természet!  Próbálj ki most valami újat, amit még nem láttál. Nézd meg a cseresznyefavirágzást és vegyél részt igazi japán programokon a Füvészkertben!

cover2.jpga cseresznyevirág (sakura) Japán jelképe

 Hidd el, felejthetetlen élmény! Én imádom! ;) Olvasd el, miért!

Pár évvel ezelőtt voltam először és azonnal magával ragadott a hangulata. Egyrészt gyönyörűek a fák és hihetetlen érzés a hulló virágok alatt piknikezni. Igaz, A virágzást ünnepeljük, de nekem a hulló virágok a kedvencem, nem tehetek róla, ez belülről jön. Talán azért, mert van egy mondás, miszerint, ha rád hullik egy cseresznyevirág, szerencsés és boldog leszel. Így én csak aláálltam, és voilá! :)

feher_piros2.jpgrengeteg fajtája van a cseresznyevirágnak és mind máskor virágzik

Természetesen ilyenkor japánok is vannak a Füvészkertben, így hallhatjuk kedves hangjukat, beszédjüket,  megfigyelhetjük őket természetes közegükben és láthatjuk odaadó arcukat és azt az igazi "megosztom Veled" mosolyt, amitől csak még inkább "valódi" lesz a varázslat.

A cseresznyefa csak pár napig virágzik, így igazán különleges eseménynek számít és ettől valahogy még extrább érzés részt venni benne. Ez lehet, hogy csak olyan mókusdolog, de tényleg így van.

A japánoknál komoly hagyománya van a virágnézésnek és országszerte ünnepségeket (hanami) tartanak. Annyira természetes és fontos része az életüknek ez az ünnep, hogy van ahol pl. ebben az időszakban a vonatok lelassítanak a cseresznyefák virágzása miatt, hogy az utasok meg tudják azokat csodálni. És ők integetnek is a fáknak. Nagyon megható. :)

unnepseg.jpgJapánban országszerte ünneplik az Ohanamit (cseresznyevirág ünnep)

Itthon idén április 20-21-én látogatható az ünnepség, így ezen a hétvégén még megnézheted! Természetesen programok is kapcsolódnak az eseményhez, amiken te is részt vehetsz. Lesz haiku-verseny (a nevezésről már lemaradtál, de mások verseire szavazhatsz), origami bemutató- és készítés, kalligráfia bemutató (nálam abszolút kedvenc! és ki is próbálhatod), harci bemutató, teaszertartás, stb.

lehullott.jpg

A Füvészkert oldalán itt minden infót megtalálsz a programmal kapcsolatban. 

Érezzétek jól magatokat, ha eljöttök!
Élménybemutató fotókat szívesen fogadunk. ;)

vélemény programajánló érdekesség kipróbáltuk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr145229465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása