A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Miért kell neked konyhamalac?

2013. március 25.

"Kiviszed a szemetet?" - Te is utálod ezt a kérdést? Akkor szerezz be egy konyhamalacot. Ez az a kütyü, ami a konyhai lefolyó alá van szerelve és minden "B" kategóriás horrorfilmben valakinek bele kell nyúlnia, mert éppen beleesett a valamije. A valóságban persze ezek nem indulnak el maguktól és nem esznek meg. Csak röfögnek. :)

malac.png

Amellett, hogy biztonságosak, még a csontokkal is kegyetlenek. Minden konyhai zöld hulladékodat eltüntetik. Nem véletlen, hogy nyugaton teljesen elterjedt és mindennapos.

Miért van rá szükséged?
Már írtam róla, hogy a szemeted több mint 30%-a zöld, azaz szerves hulladék. Ezeket ugyan komposztálhatod is, azonban ha nincs kedved, akkor se a kukással vitesd el. Az drága és pazarló. Sokkal olcsóbb és környezetkímélőbb megoldás, ha ledarálva leküldöd a csatornába.

Biztonságos?
Ebben a videóban láthatod a technikáját, hogy hogyan darál. Abszolút nem úgy, mint ahogy elképzelnénk. Nem úgy mint egy húsdaráló, így nem kell félned tőle.

A víztisztító telepek ezeket a szerves hulladékokat felhasználják. Egyrészt baktériumokkal etetik meg, másrészt az így kinyert metánt is felhasználják, fűtenek vele, vagy áramtermelésre fordítják. A végterméket pedig trágyaként értékesítik is, mert ez tápanyag a talajnak, míg ha a kukába dobod, akkor az valamelyik szeméttelepen végzi. Ahogy jelenleg még a szemetünk 70%-a is.

Mi az előnyöd?

  • 30%-kal kevesebb szemetet fogsz termelni (a kukadíjadat is csökkentheted vele)
  • nincs büdös kuka, mert ha minden ételmaradékot, rothadó dolgot leküldesz a csatornába, akkor mindez nem a kukádban fog rothadni
  • nem kell kukát mosni
  • kevesebbszer kell kivinned a szemetet
  • pénzt spórolsz. (olcsóbb az a pár liter víz, meg áram, mint a macera és a kukás)
  • zöld leszel (ez sem utolsó szempont a kis lelkünknek!)

Tehát:
A szemétdíjad több, mint 30 %-át is megspórolhatod, ha beújítasz egy konyhamalacot. Ráadásul így nem csak zöld leszel hanem a munkád is kevesebb lesz. Ráadásul többé nem lesz büdös kukád sem.

foto

zöld spórolás szemét hulladék konyhamalac kuka pazarlás kertes ház

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr655118047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://Giovaniconnection.it/ 2019.02.16. 23:20:39

SOKAN ÉRZIK MEGALÁZVA MAGUKAT A GYŐRI AUDIBAN? Mi vezethetett a sztrájkhoz? - Boldogulj Győrben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása