A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

sok kicsi (csepp) sokra megy

2013. március 12.

Tök egyértelmű, hogy ha csöpög a csap, akkor azzal vizet pazarolunk. "De hát nem lehet az olyan vészes... csak pár csepp. Nem számít." De bizony! Nagyon is!

csopogocsap4.jpg

Brutális mennyiségű pénz tud elcsöpögni, ha nem figyelünk! Talán apróságnak tűnik és felesleges jajjveszékelésnek, de nem az. Sokan legyintenek egy-egy csöpögő csapra, pedig azok nem fillérek. 

Én sem vettem komolyan, amíg ki nem hívtam a vízszerelőt (no persze nem azonnal, csak amikor már a második kezdett el), hogy most már szüntesse meg a csöpögéseket, mert már a hangja kezdett el zavarni. Ő meg sem lepődött, hogy csak több hét után hívtam ki, hiszen nem először látott ilyet. 

Elmondta, hogy 

egy nap alatt több tíz liter víz csöpöghet el észrevétlenül,

ami bizony hosszú távon már igenis meglátszik a vízszámlán és súlyos ezreseket is jelenthet akár.

csopogocsap5.jpg

Azt is tőle tudom, hogy a legtöbb esetben a csöpögő csap problémáját egyszerűen csak egy nem szakszerűen felszerelt csaptelep vagy nem jól illesztett vagy elhasználódott tömítés, vagy a betétben kialakult vízkő és egyéb szennyeződés okozza. Ez fél óra alatt kiküszöbölhető (nálunk csak az egyik probléma volt sajnos ennyire egyszerű :)), akár házilag is, de fontos, hogy odafigyelve és ellenőrizve, hogy tényleg ne maradjon szivárgás. 

A lényeg, hogy soha ne hagyd figyelmen kívül a csöpögő csapot, minél hamarabb oldd meg a problémát vagy saját kezűleg, vagy hívj szerelőt!

csopogocsap3.jpg

Érdekesség: "Egy év alatt annyi víz folyik el a háztartásokban, amely 3880 olimpiai méretű medence megtöltésére lenne elegendő – közölte a brit biztosítók szövetsége (ABI)." biztositasiszemle

Őt meg csak, mert aranyos. :)

fotók: curtisequipment és gatherlittlebylittle

fogyasztás pénz spórolás gondolatébresztő háztartás víz pazarlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr75128591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása